RSS

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Az elmaradt dolgok.

Hát, szép blogger vagyok, mondhatom. De a kimaradásomat ígéretem szerint, most pótolom.
Íme: a névnapi menü

"Rakott csoda"
Hozzávalók:
1 nagy csomag tetszés szerinti durumtészta (lehetőleg nagykocka, de bármilyen jó)
1 kg alma
kevés ízlés szerinti lekvár, vagy jam (barackkal a legfinomabb)
Cukor, fahéj, dió

A tésztát megfőzöm, leszűröm, majd egy vajjal kikent tepsi aljára rakok 1 réteget. Az alma csutkáját középen kivátom, majd karikákra vágom, a tésztára helyezem, pöttyökben lekvárt teszek rá, megszórom fahéjas cukorral, és kevés dióval. Erre szintén tésztát rakok, majd az előbbiek szerint alma, fehéjas cukor, lekvár, dió, majd a tetejére tésztát és fahéjas cukorral meghitem. Kb 40 percre közepes hőfokon tepsiben megpirítom, majd hagyom kihűlni, így tálalom!

Padlizsánkrém (Vignetta) ahogyan anyukám csinálja
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 tubus majonéz (kitartóbbak tojás nélkülit is készíthetnek, ezt később leírom majd, hogyan lehet tojás nélküli majonézt készíteni.)
1 kis pohár tejföl
1 kis fej hagyma
1 kk mustár
só, bors, cukor, citromlé, olaj

A padlizsánt gázláng felett addig pirítom, míg kissé kormos nem lesz. Ezt tepsiben is eljátszhatjuk, de akkor nem lesz olyan finom íze. Ha megsült, lehúzom a héját, majd lehetőség szerint FA késsel, esetleg fakanállal megpróbálom apróra, szinte pépesre aprítani, ha ez nem sikerül, akkor turmixal párat tekerek rajta, vagy robotgéppel összepűrésítem. A tejfölt, majonézt, mustárt, ízlés szerint cukrot és citromlevet, valamint kevéske olajat alaposan, tartárnak összekeverem, majd belereszelem kis lyukú reszelőn a hagymát és belekeverem a padlizsánkrémet. Pirítóssal isten finom! Legalábbis itt bent, nagy sikert aratott! :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése