RSS

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Hortobágyi hústalan palacsinta.



A töltelékhez:
1 kis fej hagyma
1 közepes fej karfiol
1 közepes cukkíni
1 közepes padlizsán
1 kis cs. Petrezselyemzöld
pirospaprika, só, bors


A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, a padlizsánt meghámozom, kisebb kockákra vágom, a cukkínivel szintén így teszek. Olajon hagymát pirítok, ráteszem a padlizsánt, cukkínit, karfiolt, kicsit megfuttatom, majd sózom, borsozom, és felöntöm annyi lével, hogy éppen a feléig érjen a zöldségeknek. 2 ek pirospaprikát teszek hozzá, majd fedő alatt lassú tűzön puhára párolom addig, míg elfövi a levét és egy pörköltszerű ragut nem kapok. Ha elkészült, ezt ledarálom, hozzáteszem a petrezselyem zöldet.

A palacsintához:
3 dl tej
2dl szóda
Liszt
1-2 ek olaj
1 csipet só.
1 ek kukoricakeményítő

A tejet és szódát összekeverem, majd beleteszem a keményítőt és a lisztet egészen addig, míg sűrű, tejszínszerű masszát nem kapok. Beleteszem a sót és az olajat, majd palacsintasütőben vékony palacsintát csinálók belőle.

A palacsintatészták közepére helyezem a ragut, majd kis batyukat csinálok belőle úgy, hogy a két végét betömködöm, mintha töltött káposztát  csinálnék. Egy tűzálló tálban egymás mellé teszem őket, majd a tetejét megöntözöm tejföllel és kb. 40 percig előmelegített sütőben megsütöm.

Jó étvágyat!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése